ექიმები სწორედ გენმოდიფიცირებული პროდუქტების მიღებას უკავშირებენ ონკოლოგიური დაავადებების მომრავლებას.ადამიანის ორგანიზმში სიმსივნეების განვითარებას უჯრედების მუტაცია იწვევს.ცხოველებზე ჩადარებულმა ცდებმა აჩვენა, რომ გენმოდიფიცირებული საკვების მიღების შემთხვევაში ისინი მალე ბერდებოდნენ , უქვეითდებოდათ იმუნიტეტი, დაუცველი ხდებოდნენ ინფექციური და ვირუსული დაავადებებისგან , უმახინჯდებოდათ რეპროდუქციული სისტემა.
საზოგადოება ფიქრობს რომ ეს მას იაფი უჯდება იმიტომ რომ სუფთა პროდუქტები შედარებით ძვირი ღირს ის GMO-ს ყოველ დღე იღებს და არ ჩერდება საბოლოდ 5 წელიწადში ის სისუსტეს იგრძნობს ექიმი კი ეტყვის რომ მას აქვს RNA interference ეს არის ცოცხალი ორგანიზმი რომელიც ვრცელდება სხეულში და ჭამს გენებს, ეს ინფექცია მასში დიდი სისწრაფიდ გავრცელდება ასევე GMO შეიცავს Acrylamide (C3H5NO).
Gmo საკვებში არის სხვადა სხვა ცხოველების და ბაქტერიების გენები რომელიც დაეხმარებს რომ პროტუქტი უფრო მედიხანს შეინახოს და არ გაფუჭდება ეს გენებიც რათქმაუნდა ადამიანის ჯანმრთელობაზე ცუდ გავლენას ახდენს ამიტომახც რაც შეიწლება ნაკლები გენმოტიფიცირებული საკვები მივრთმოთ ცოტა ვჭამოთ მაგრამ ნატურალური პროტუქტით ვიკვებოთ.
სურათზე არის თაკვები კვლევა ჩატარდა ამ თაკვებს 4 წლის განმავლობაში შეჭამეს თაკვებს Gmo ს პროტუქტები და თაკვები 4 წელში 13 წელს დაბერდნენ და ძლიერი დავვადებები დაფიქსირდა.
ბიბლიოგრაფია:
სათაური: როგორ მოქმედებს გენმოდიფიცირებული პროდუქტი ჯანმრთელობაზე?
ავტორი : მარიამ ხალილაშვილი
გამოქვეყნების წელი: ივლისი 24, 2014
ბიბლიოგრაფია:
სათაური:გენმოდიფიცირებული საკვების ჭამა უსაფრთხოა
ავტორი : ბრედ პლამერი
Vox-ის უფროსი რედაქტორი
გამოქვეყნების წელი: 23 მაისი 223 მაისი 2016, 12:00 1016
წყარო https://on.ge/story
ბიბლიოგრაფია:
სათაური: გენმოდიფიცირებული საკვები და ადამიანი
ავტორი :პაატა გეგელაშვილი
ჟურნალი ''რეიტინგი''
გამოქვეყნების წელი: 27 იანვარი, 2014
წყარო წყდსხდფხფ
12წ
: 0123 მაისი 2016, 12:0123 მაისი 2016, 12:01
ბიბლიოგრაფია:
სათაური:გენმოდიფიცირებული საკვების ჭამა უსაფრთხოა
ავტორი : ბრედ პლამერი
Vox-ის უფროსი რედაქტორი
გამოქვეყნების წელი: 23 მაისი 223 მაისი 2016, 12:00 1016
წყარო https://on.ge/story
ბიბლიოგრაფია:
სათაური: გენმოდიფიცირებული საკვები და ადამიანი
ავტორი :პაატა გეგელაშვილი
ჟურნალი ''რეიტინგი''
გამოქვეყნების წელი: 27 იანვარი, 2014
წყარო წყდსხდფხფ
12წ
: 0123 მაისი 2016, 12:0123 მაისი 2016, 12:01
Comments
Post a Comment