მოსახლეობამ არ იცის უსაფრთხოა თუ არა მისი ჯანმრთელებისთვის ის პროტუქტი,რომელსაც მოიხმარს.საკვების უმრავლესობა რომელსაც ჩვენ ვიღებთ გენმოდიფიცირებულია არ შეიცავს ვიტამინებს.
პირველ გენმოდიცირებულიპროტუქტი იყო 1994წელს ამერიკულ ბაზარზე,გამოტანილი პამიტორი,,ფლავრ სავრი,,საქართველოში გენმოდიფიცერებული პროტუქტი პირველად 1996 წელს კარტოფილი იყო.დღეს მსოფლიოში იზრდება მოდიფიცერებული პროტუქტის წარმოება და გენმოდიფიცირებული საკვების პროტუქტების რაოდენება.რობლებიც მოიხმარებს მსოფლის ყველა ქვეყანაში სიმინდი, სოიო,კარტოფილი,ბრინჯი,და სხვა
ევროპის ბევრ ქვეყანაში გენმოდიფიცირებული პომიდვრის და კარტოფილის ნათესების ფართობები დღეისათვის უკიდურესად შემცირებულია. მსოფლიოს არც ერთ ქვეყანაში არ არის მიზანშეწონილი გენმოდიფიცირებული ხორბლის მოყვანა და მისი მოხმარება. გამონაკლისს წარმოადგენს ამერიკის შეერთებული შტატები, სადაც დღემდე მოიხმარენ გენმოდიფიცირებულ ხორბალს.
განმოდიცირებული პრორუქტის გამოყენების დადებითი და უარყობითი მხარეები:მეცნიერების ნაწილი მიაჩნია,რომ საკვები პროტუქტები სავსებით უსაფრთხოა.მიღებული პროტუქტები გამოირჩევიან მაღალი ხარსიხით,აქვთ მომგებიანი სასაქონლო სახე და საკვებ ღირებულებას უფრო დიდხანს ინარჩურებენ.დანერჩები მეცნიერება მიაჩნია რომ,უჯრედებში შესაძლებელია მოხდეს ადამიანისთვის საშისი ნივთიერების ტოქსინების,ალერგინების სინთეზიერება,რაც საზიან როგორც ადამიანისთვის ,ისე ეკოსისტემისთვის
ბიბლიოგრაფია:
სათაური:გენმოდიფიცირებული საკვები ადამიანის გენეტიკასაც ცვლისწყარო: https://www.presa.ge
ბიბლიოგრაფია:
სათაური: გენმოდიფიცირებული საკვები
ავტორი: ჟუჟუნა დევნოზაშვილი
გამოქვეყნების თარიღი:17.02.2011
Comments
Post a Comment