Skip to main content

ბიბლეოგრაფია




ბიბლიოგრაფია:სათაური:გენმოდიფიცირებული საკვები ადამიანის გენეტიკასაც ცვლისავტორი:ანანო კვაჭანტირაძე
გამოქვეღნების თარიღი 13:56. 25.03.2016
 წყარო: https://www.presa.ge
ბიბლიოგრაფია: სათაური: გენმოდიფიცირებული საკვებიავტორი: ჟუჟუნა დევნოზაშვილიგამოქვეყნების თარიღი:17.02.2011

ბიბლიოგრაფია:
სათაური:გენმოდიფიცირებული საკვების ჭამა უსაფრთხოა
ავტორი : ბრედ პლამერიVox-ის უფროსი რედაქტორი
გამოქვეყნების წელი: 23 მაისი 223 მაისი 2016, 12:00 1016წყარო https://on.ge/story


Comments

Popular posts from this blog

გენმოდიფიცირებული საკვები

გენმოდიფიცირებული პროდუქტების გამოყენებას თავისი დადებითი და უარყოფითი მხარეები აქვს, რომელთა შესახებაც ურთიერთსაპირისპირო მოსაზრებები არსებობს, ამასთან, აღსანიშნავია, რომ აღნიშნული თვალსაზრისით კვლევების ისტორია ძალიან ხანმოკლეა. გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების გამოყენებისას არსებობს გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების ადამიანზე, ბუნებრივ გარემოსა და ბიომრავალფეროვნებაზე უარყოფითი ზეგავლენის პოტენციური რისკი (საშიშროება). აქედან გამომდინარე თანამედროვე ბიოტექნოლოგიის მეთოდებისა და მათ შედეგად მიღებული ორგანიზმების გამოყენებისას ბიოუსაფრთხოების სათანადო დონის უზრუნველყოფის მიზნით მთელ რიგ ქვეყნებში და საერთაშორისო დონეზე შემუშავდა გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების სამართლებრივი რეგულირების მექანიზმები. გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების რეგულირების ჩარჩოების განსაზღვრა საკმაოდ რთული აღმოჩნდა. მთავარი ამოცანა მდგომარეობდა იმაში, რომ დამყარებულიყო სათანადო ბალანსი პოტენციურად მნიშვნელოვან სარგებელსა და გარემოსა და ადამიანთა ჯანმრთელობის გარანტირებულ უსაფრთხოებას შორის. ცხადი იყო, რომ ბი...