ჩემი პროექტის მიზანი ის არის, რომ საზოგადოებას ინფორმაცია მოვაწოდოთ გენმოდიფიცირებული საგვების შესახებ. თუ რა გავლენა ახდენს ადამიანის ჯანმრთელეობაზე. როგორ უნდა შეარჩიონ გენმოდიფიცირებული საკვები ნატურალური საკვებისკან და ადამიანები იცოდნენ გენმოდიფიცირებული საკვების შესახებ და გადაძღვედილება თითონ მიიღონ უნდათ თუ არა გენმოდიფიცირებული საკვების მირთმევა. პროექტის მიზანია გენმოდიფიცირებული საგვების მოსადანი დაავადებების შესახებ მკითხველებს საზოგადოებას ინფორმაცია მივაწოდოთ. ასევე გენმოდიფიცირებული საკვების ისდოორიის შესახებ ინფორმაცია არის ბლოკში
გენმოდიფიცირებული პროდუქტების გამოყენებას თავისი დადებითი და უარყოფითი მხარეები აქვს, რომელთა შესახებაც ურთიერთსაპირისპირო მოსაზრებები არსებობს, ამასთან, აღსანიშნავია, რომ აღნიშნული თვალსაზრისით კვლევების ისტორია ძალიან ხანმოკლეა. გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების გამოყენებისას არსებობს გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების ადამიანზე, ბუნებრივ გარემოსა და ბიომრავალფეროვნებაზე უარყოფითი ზეგავლენის პოტენციური რისკი (საშიშროება). აქედან გამომდინარე თანამედროვე ბიოტექნოლოგიის მეთოდებისა და მათ შედეგად მიღებული ორგანიზმების გამოყენებისას ბიოუსაფრთხოების სათანადო დონის უზრუნველყოფის მიზნით მთელ რიგ ქვეყნებში და საერთაშორისო დონეზე შემუშავდა გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების სამართლებრივი რეგულირების მექანიზმები. გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების რეგულირების ჩარჩოების განსაზღვრა საკმაოდ რთული აღმოჩნდა. მთავარი ამოცანა მდგომარეობდა იმაში, რომ დამყარებულიყო სათანადო ბალანსი პოტენციურად მნიშვნელოვან სარგებელსა და გარემოსა და ადამიანთა ჯანმრთელობის გარანტირებულ უსაფრთხოებას შორის. ცხადი იყო, რომ ბი...
Comments
Post a Comment